AR


Results for "AR"

Islamic Glossary

Hâccü'l-Haremeyn

(Islamic Glossary) :
Hac farîzasını yaptıktan sonra Medîne'ye gelip kabr-i saâdeti de ziyâret eden hacı.Çün rûz-ı ezel kısmet olmuş bize devletTakdîre rızâ vermeyesin buna sebeb neHâccü'l-haremeynim diye dâvâlar çekersinYa saltanat-ı dünyâ için bunca talep ne!(İkinci Bâyezîd Han-ı Adlî)
Islamic Glossary

Hadesten Tahâret

(Islamic Glossary) :
Namaza başlamadan önce yerine getirilmesi gereken farzlardan biri. Abdesti olmayankimsenin abdest alması, cünüb olanın, hayız ve nifas hâli sona eren kadının boy abdesti alması.
Islamic Glossary

Hadîs-i Garîb

(Islamic Glossary) :
Yalnız bir kişinin bildirdiği sahîh hadîs. Yahut, aradaki râvîlerden (nakledenlerden) birine,bir hadîs âliminin muhâlefet ettiği hadîs.Saûd, ateşten bir dağdır. Bu dağda ebedî (sonsuz) olarak, kâfire yetmiş sene çıkış ve okadar sene de iniş yaptırılacaktır. Bu hadîs, hadîs-i garîbdir. (Tirmizî)
Islamic Glossary

Hadîs-i Muddarib

(Islamic Glossary) :
Kitab yazanlara, çeşitli yollardan, birbirine uymayan şekilde bildirilen hadîs-i şerîfler.
Islamic Glossary

HAMELE-İ ARŞ

(Islamic Glossary) :
Arşı taşımakla görevli dört büyük melek.Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:Hamele-i Arş melekleri ve Arşın etrâfında tavâf eden (dönen) melekler Rablerini tesbîhederler ve vahdâniyyetini (birliğini) tasdîk ederler ve mü'minler için (af ve) mağfiretisterler. (Mü'min sûresi: 7)Sûrun birinci üfürülmesinde, dört büyük melekten ve hamele-i Arş'tan başka, bütünmelekler, bundan sonra Hamele-i Arş ve daha sonra dört büyük melek yok olacaktır. (MevlânâHâlid-i Bağdâdî)