TAHVİL


Results for "TAHVİL"

Dictionary of Economics

KONVERTİBL TAHVİL

(Dictionary of Economics) :
Tahvil satın alan kişilere , ihraçcı şirket tarafından ,bu tahvilin belirli bir fiyat belirli bir fiyat karşılığı başka menkul kıymetlere dönüştürebilme hakkının tanındığı tahvil türüdür.Tahvil hisse senedine veya herhangi bir menkul kıymete çevirilebilir.Bu tip tahvillerde tahvilin dönüştürülme süresinin başlangıç ve bitiş sürelerinin baştan belirlenmesi şarttır.
Dictionary of Economics

TAHVİL

(Dictionary of Economics) :
Devletin 1 yıl, anonim ortaklıkların en az 2 yıl ve daha uzun vadeyle, ödünç para bulmak amacıyla, itibari kıymetleri eşit ve ibareleri aynı olmak üzere çıkardıkları borç senetleridir. Türkiye'de Anonim Tirketlerin ihraç ettikleri tahviller Türk Ticarte Kanunu hükümlerine tabidirler.
Dictionary of Economics

EURO-TAHVİL

(Dictionary of Economics) :
Uzun vadeli ve sabit faizli olup, uluslararası piyasalarda alım satımı yapılabilen uluslararası bir menkul değerdir. Bu tip tahvillerin ulusal piyasada mevcut menkul kıymetler borsasında kote edilme gibi bir zorunluluğu yoktur. Euro-tahvillerin işlem gördüğü yâni alım-satımının yapıldığı piyasaya euro-tahvil piyasaı denilmektedir.
Dictionary of Economics

ALTINA ENDEKSLİ BONO VE TAHVİLLER

(Dictionary of Economics) :
Ana senet ve kuponların değerlerinin, altın fiyatlarına endekslendiği bono ve tahvillerdir. Burada, altın fiyatlarının enflasyonun etkisini ortadan kaldıracağı düşüncesi geçerlidir. Kârlılık dikkate alınmaz. bu yüzden, altyapı yatırımları kamusal yatırım niteliği taşırlar.
Dictionary of Economics

DEVLET TAHVİLİ

(Dictionary of Economics) :
Devletin ödünç fon sağlamak amacıyla piyasaya çıkardığı borç senedidir. Devlet tahvilleri genellikle üç şekilde çıkartılır: a) İsme yazılı tahviller: Tahvilin üzerinde alıp satan kişinin adı bulunur. Tahvillerin faizi direkt olarak sahibine ödenir. Ana paranın başkasına devri için resmi kayıtlar değiştirlmek zorundadır. b) Hamiline yazılı tahviller: Kimin elinde ise, onun olduğu kabul edilen tahvillerdir. Devir ve teslimde herhangi bir resmi işleme gerek yoktur. c) Hem isme, hem hamiline yazılı tahviller : Ana para isme, faizleri ise hamiline yazılı tahvillerdir. tahvilin hamili faizi tahsil edebilir; ama ana parayı alamaz.