TARIFF


Results for "TARIFF"

Dictionary of Economics

SCIENTIFIC TARIFF

(Dictionary of Economics) :
BİLİMSEL TARİFEBir ülkede ithal mallar ile rekabeti sağlamak amacıyla, gümrük vergilerinin iç ve dış maliyetleri eşitleyecek düzeye getirilmesi gerektiğini ileri süren bir D408görüştür.
Dictionary of Economics

TARIFF

(Dictionary of Economics) :
TARİFEUluslararası ticaret mallarına uygulanan gümrük vergilerini belirleyen listedir. Tek, çift ve üç kolonlu tarife olarak üç tarife sistemi bulunur. Otonom nitelikli tek kolonlu tarifede, bir mala tek vergi uygulanır. Çift kolonlu tarifede, her mal için iki vergi oranı sözkonusudur. Üç kolonlu tarifede ise, üç ayrı vergi oranı mevcuttur. Tarifelerin en yüksek olanı, otonom nitelikli tarife sistemidir.
Dictionary of Economics

TARIFFS

(Dictionary of Economics) :
GÜMRÜK TARİFELERİİthal malların bir ülkeye girişinde hangi matrah ve ne oranda vergi ödeyeceklerini bildiren tarifedir. Gümrük tarifeleri, ilgili ülkeler tarafından saptanır ve malların cinsiyle her malın vergi oranını kapsamaktadır. İki türlü gümrük tarifesi vardır: Anlaşmalı gümrük tarifeleri kendileriyle ticaret anlaşması olan ülkelerden gelen mallar için yapılırken; genel gümrük tarifesi kendileriyle ticaret anlaşması olmayan ülkeler mallarına uygulanan tarifelerdir.