ABD


Results for "ABD"

Islamic Glossary

ABDİYYET

(Islamic Glossary) :
Kulluk makamı. Evliyâlığın en yüksek makâmı, derecesi. İyilikleri Allahü teâlâdan bilipkendinden bilmemek.Allahü teâlânın lütf ve ihsânı ile Abdiyyet derecesine ulaşmak istiyen kimsenin,Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve selleme tam olarak uyması lâzımdır. Bu yüce zirveye o yücepeygambere tam uymakla kavuşulur. Bu, Allahü teâlânın bir lütfu olup, onu d ilediğine ihsâneder. (İmâm-ı Rabbânî)
Plants Glossary

abdestbozanotu

(Plants Glossary) :
Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır.Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Göğüs ağrılarını dindirir. Ateşi düşürür. Boğmaca, öksürük ve baş ağrılarını keser. Vücuda dinçlik verir. Balgam ve ter söker. Burun kanamalarını keser. Bademcik şişlerini indirir. Mide yanması ve bağırsak gazlarını giderir. Çıbanın olgunlaşmasına yardım eder.
English - Turkish Dictionary

abdicate

(English - Turkish Dictionary) :
f. 1. (kral/kraliçe) tahttan çekilmek, tacını ve tahtını terketmek; yüksek bir mevkiden çekilmek. 2. (kral/kraliçe) (tahttan) çekilmek, (tacını ve tahtını) terketmek; (yüksek bir mevkiden) çekilmek. 3. (sorumluluktan) kaçınmak. 4. (bir haktan) feragat etmek, vazgeçmek.
English - Turkish Dictionary

abdication

(English - Turkish Dictionary) :
i. 1. tahttan çekilme, tacını ve tahtını terketme; yüksek bir mevkiden çekilme. 2. (tahttan) çekilme; (yüksek bir mevkiden) çekilme. 3. (sorumluluktan) kaçınma. 4. (bir haktan) feragat etme, vazgeçme.
English - Turkish Dictionary

abdomen

(English - Turkish Dictionary) :
i., anat. 1. karın. 2. (böcek gövdesinde) karın.