ALP


Results for "ALP"

Nautical Dictionary

SALPA

(Nautical Dictionary) :
Demirin deniz dibinden kurtulması, ağırlığını zincire binmesi.
Meteorological Glossary

ENTALPİ

(Meteorological Glossary) :
(ENTHALPY) [i]Herhangi bir maddenin birim kütlesinin içerdiği ısıyı belirtmek için kullanılan terim. Birimi jul / gram. veya kalori/gramdır. Gizil ısının tam tersine hissedilebilir ısıyı tanımlamada bu terim kullanılır.
Automotive Industry Glossary

YALPA CUBUGU

(Automotive Industry Glossary) :
Araç gövdesine bağlı çelik bir çubuktur. Otomobilin sert virajlarda dışa yatmasını ve engebeli yollarda tekerleğin yerden kesilmesini engeller. Yalpa çubuğu iki tekerleği aynı seviyede tutmaya çalışan bir yay gibidir.
Dream Dictionary of Phrase

KALP

(Dream Dictionary of Phrase) :
İnsanın inanç, düşünce ve davranışlarının asıl kaynağı olan kalp, kişinin inanç ve düşünce dünyasını gösterir Kalp zekaya, inanca, sevgi ve nefrete, Kalpde korku olması hakka uymaya, Kalbin parçalanması takva ehli için ilahi aşka, sair insanlar için bir şeye aşırı üzülmeye, bir kimseyi aşırı sevmekten dolayı çekilen ıstıraba, Kalbin kararması kalp katılığı ve inanç zayıflığına, kalp aydınlığı ve ziyası iç huzura, temiz inanca ve mutluluğa, Kalp ağrısı tedbirde kusur etmeye, Kalp hastalığı iki yüzlülüğe; Kalp çarması bir şeyi terk etmeye -evlenmeyi, düşmanlığı yolculuğu, haylazlığı... gibi-, Kalp damarını görmek ruh ve bedenin, kalbin ve gönlün hissettiği sevinç ve üzüntülere delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

KALP KATILIĞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hissizliğe, yaratılanlara şefkat göstermemekten dolayı merhamet edilmemeye, Kalp katılığı Kur'an ve sünnete ilgisiz olmaya, Allah'ın zikrinden gaflet etmeye, dünyaya karşı aşırı bir hırs göstermeye delalet eder.