FINDIK


Results for "FINDIK"

Recipes Glossary

KEK-FINDIKLI BİSKÜVİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak un 1. Un elenir. Bir çay kaşığı1 paket margarin (250 kabartma tozu serpilir. Unun ortasıgr.) açılır.2 bardak pudra şekeri 2. Margarin hafifçe ısıtılarak1 çay bardağı ince yumuşatılır, üzerine pudra şekeriçekilmiş fındık katılır. Yumurtalar kırılır.2 yumurta Birbirine iyice karıştırılır, unun1 çay kaşığı kabartma ortasına boşaltılır.tozu 3. İnce çekilmiş fındık ilâve1 yemek kaşığı kakao edilerek hepsi birlikte yoğrulur.4. Bu hamurdan iki yumurta kadarÜzerine: alınır, içerisine kakao konur. AyrıYarım bardak iri olarak iyice yoğrulur. Bir tarafaçekilmiş fındık konur.5. Elde edilen bu hamur merdane ileyarım santim kalınlıkta açılır,şekilli kalıplarla kesilir.6. Dört numaradaki kakaolu hamurdanfındık büyüklüğünde parçalar alınır,elde bilye gibi yuvarlanır. Kalıplaşekil verilen bisküvilerin ortasınakonur, biraz bastırılıp oturtulur.7. Bisküviler aralıklı olarak hafifyağlanmış tepsiye sıralanır.Üzerlerine yumurtanın sarısısürülür. İri çekilmiş fındıkserpilir. Orta sıcaklıktaki fırındapişirilir.
Recipes Glossary

KEK-FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI250 gr. bitter 1. Dikdörtgen fırın tepsisini yağlıçikolata kağıtla kaplayın. Çikolatayı sütle175 ml. (3/4 su birlikte yavaş yavaş eritin.bardağı) süt 2. Ufalanmış bisküvileri ve dövülmüş150 gr. kepekli fındıkları erimiş çikolatayabisküvi kattıktan sonra tepsiye yayın.100 gr. (1 su Üzerini filmle sarın.bardağından fazla) 3. Buzdolabında yaklaşık 12 saatfındık beklettikten sonra küçük karelerekeserek servis yapın.
Turkish - English dictionary

fındık

(Turkish - English dictionary) :
1. hazelnut, filbert. 2. slang loaded dice. ağacı hazel. kabuğunu doldurmaz trifling, unimportant; nonsensical. kırmak colloq. to mess around with women, indulge in debauchery. kurdu gibi small and plump and lively (woman). yuvası the dimples on the back of a plump hand.
Turkish - English dictionary

fındıkçı

(Turkish - English dictionary) :
1. seller or grower of hazelnuts. 2. colloq. lively and flirtatious woman.
Turkish - English dictionary

fındıkçılık

(Turkish - English dictionary) :
1. the growing or selling of hazelnuts. 2. being lively and flirtatious.