KREDİ


Results for "KREDİ"

Dictionary of Economics

KREDİ KARTI

(Dictionary of Economics) :
Belli bir kredi kurumunca, (Bankalar veya onlarla anlaşmış başka kuruluşlar) verilen ve kart sahiplerine belirli yerden kredili alışveriş yapma olanağı sağlayan kart. Kredi kartıyla alışveriş yapılabilmesi için, alışveriş yapılan yerlerin bu kredi kartlarını kabul eden yerler olması zorunludur.
Dictionary of Economics

KREDİ KONTROLÜ

(Dictionary of Economics) :
Kredi organizasyonunun ve dağıtımının Merkez Bankası tarafından denetimi. Mevduatı korumak, keredilerin öngörülen alanlara dağıtımını sağlamak gibi amaçlarla başvurulan bu uygulama çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilir. Devlet çıkaracağı kanunlarla banka kredi işlemlerini düzenler ve kendi organlarına kontrol ettirir, bankacılık sistemi reorganize eder, devlet kendi resmi ya da resmi kredi kurumları kurar veya kurdurtur.
Dictionary of Economics

KREDİTANSTALT FÜR WİEDERAUFBAU

(Dictionary of Economics) :
Almanyanın büyük bankalarından biri. Merkezi Frankfurttadır. Yatırım ve inşaat kredilerinde uzmanlaşmıştır. Fon ihtiyaçlarının önemli bir kısmı federal hükümet kredileri ile karşılanmaktadır. Sermaye piyasasında üçüncü kişiler hesabına, fakat kendi adına sağladığı fonları da finansman kredilerinde kullanmaktadır.
Dictionary of Economics

KURYE KREDİSİ

(Dictionary of Economics) :
Dış ticaret işlemlerinde uygulanan kısa vadeli kredi türü. Kurye kredisi bankalar tarafından yabancı ülkelerdeki muhabirleri nezdinde açtırılır. Kurye kredisinin işlemi, önceden aktedilmiş anlaşmaya dayanarak ve karşılık ya da garanti aranmaksızın telefonla ya da faksla verilecek emir üzerine yapılır. Prensip olarak bu şekilde açılacak krediye ait evrağın ilk posta ile yabancı ülkedeki muhabire yollanması lazımdır. Kurye kredisi terimi, evrağın arkadan posta ile gönderilmesi dolayısıyla verilmiş bir ismidir.
Dictionary of Economics

MENKUL KREDİSİ

(Dictionary of Economics) :
ayni rehin karşılığında açılan kredi türü. Menkul kredisi ile kişisel kredi karşıt kavramlardır. Kişisel kredi bir reel değer teminatına dayanmaz ve borçlunun kimliği yeterli bir garanti sayılır. Menkul kredisinde ise, rehin olara alınan taşınır değer, borcun teminatıdır. Tahvil, hisse senedi, ticari mal, altın menkul kredilerin garantisi olabilir.