KURABİYE


Results for "KURABİYE"

Recipes Glossary

KEK-EV KURABİYESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 paket margarin (250 1.Yağ eritilmeden şekerle iyicegr.) ya da sade yağı yoğrulur.1 bardak toz şeker Yumurta, yoğurt, elenmiş un,1 bardak yoğurt kabartma tozu katılarak hepsi1 yumurta birlikte kulak memesi yumuşaklığında1 çay kaşığı kabartma bir hamur elde edilir. (Burada ununtozu miktarı verilmedi, hamur kulak1 çay bardağı memesinden yumuşak olursa biraz dahaçekilmiş ceviz veya un koymak suretiyle istenilenfındık katılığa getirilir).Aldığı kadar elenmiş 2.Hamurdan ceviz büyülüğündeun parçalar kopartılarak eldeyuvarlanır. Hafif yağlanmış tepsiyearalıklı olarak dizilir. Üzerineyalnız yumurtanın sarısı sürülür.Çekilmiş ceviz veya fındık konur,hafifçe parmak uçlarıyla bastırılır.3.Orta sıcaklıktaki fırındapişirilir.
Recipes Glossary

KEK-NİŞASTA KURABİYESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 yumurta 1. Önce yağ yakılmadan hafif ateşte1 paket (250 gr.) eritilir.margarin 2. Eritilen yağa toz şeker katılır.1 fincan elenmiş un İkisi birlikte aşağı yukarı onbeş1 su bardağı toz dakika güzelce karıştırılır.şeker 3. Bu karıştırılan şekerli yağa iki1 paket kabartma tozu yumurta kırılır, yine iyice elleYarım kilo elenmiş karıştırılır.nişasta 4. Bu karışıma bir fincan undökülür, üzerine kabartma tozuserpilir ve karıştırmaya devamedilir.5. Devam edilen bu karıştırmaesnasında nişasta diğer ellearalıklı olarak -avuç avuç-bitinceye kadar konur. Katılaşıncaelle yoğrulmaya başlanır. Yumuşakbir hal alınca, hamurdan cevizbüyüklüğünde parçalar alıp ellesıkıştırarak düz bir yerde (mermer,muşamba gibi) yuvarlanıp çubukşeklinde uzatılır. Uzatılan buhamurun iki ucu birleştirilerekhalka şekli verilir. Birleştirilenbu kısma ağartılmış badem hafifçebastırılarak yerleştirilir.6. Bu halkalar az yağlanmış birtepsiye (pişerken kabaracağından)aralıklı olarak dizilir. Çok hafifısıdaki fırında üzeri kızartılmadanpişirilir. Fırından çıkınca üzerinepudra şekeri serpilir.NOT: Nişasta kurabiyesi uzun zamanbozulmadan duran, misafire ikramdayüz güldüren nefis bir kurabiyedir.Tarif ettiğimiz şekilden başka,kolayınıza gelen şekillerdeyapabilirsiniz.
Recipes Glossary

KEK-UN KURABİYESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI1 paket erimiş 1. Bir kapta eritilmiş, ılık birmargarin (250 gr.), haldeki yağ ile pudra şekeri âdeta1 bardak pudra krem haline gelinceye kadar elleşekeri, karıştırılır.3,5 bardak elenmiş 2. Üzerine un, kabartma tozu, tarçınun, katılarak katıca bir hamur oluncaya1 çay kaşığı kabartma kadar yoğrulur. Yoğurma işlemi en aztozu, aralıksız yarım saat kadar2 çay kaşığı tarçın sürmelidir.tozu. 3. Ceviz büyüklüğünde parçalaralınıp avuçta sıkılır sonra mermerya da muşamba örtülmüş bir masaüzerinde parmak uzunluğunda şekilverilir. Hafif yağlanmış bir tepsiyearalıklı sıralarken açık bir S harfibiçimine getirilir.4. Çok hafif ısıdaki fırında üzerikızartılmadan beyaz halde pişirilir.Fırından çıktıktan sonra servistabaklarına alınır, üzerine pudraşekeri serpilir.
Recipes Glossary

KEK-UN KURABİYESİ (2)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI4 bardak un, 1. Yağ elde mıncıklanır, karıştıra1,5 bardak erimemiş karıştıra köpük haline getirilir.margarin yağı, Ateşte eritilmez.2 bardak pudra şekeri 2. Yine karıştıra karıştıra unyedirilir. Yumuşak bir halegetirilir. Bir saat kadar dinlenmeyebıraktırılır.3. Dinlenen yağlı hamur tekrar elealınır. Yavaş yavaş şekeriyedirilir. Bir taraftan da devamlıelde oğulur. Ceviz büyüklüğündeparçalar alınır, elde yuvarlanıp ayşekli verilir. İki ucun birleşeceğibir tepsiye aralıklı olarak dizilir.4. Çok hafif ateşte üzeri sararmadanpişirilir. Servis tabağına alınır,üzerine pudra şekeri serpilir.NOT:Bu kurabiye tarifi meşhur FilibeliFaik usta yöntemiyledir.
Recipes Glossary

KEK-UN KURABİYESİ (3)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI1 bardak zeytin yağı, 1. Bir tencerede yağ, elle birazkarıştırılır. Bir avuç pudra şekeri1,5 bardak pudra katılır, yine karıştırılır, iki avuçşekeri, un katılır yine karıştırmaya devam3-4 bardak elenmiş un edilir. Böylece aralıksızkarıştırmak suretiyle katı bir hamurelde edilir.2. Avuçta sıkılınca birleşebilecekhale gelinceye kadar hamur yoğrulurve el ayasıyla kaba bastırarakovulur.3. Diğer taraftan bir karıştırmayadevam ederken bir başkası da çokhafif yağlanmış bir tepside şekillervererek aralıklı sıralar.4. Çok hafif sıcaklıktaki fırındaüzeri ve altı kızartılmadanpişirilir. Soğumaya bırakılır.Servis tabağına alınırken üzerinepudra şekeri serpilir.