RÜŞA


Results for "RÜŞA"

Dictionary of Economics

DOĞRUSAL PROGLAMLAMA

(Dictionary of Economics) :
Belli sınırlamalar dahilinde, bir probleme optimum çözüm arama tekniklerinden olan matematiksel programlamanın değişkenler arası ilişkinin doğrusal olduğunu varsayarak ekonomiye uygulanmasına verilen addır. Bu programlama genellikle planlama çalışmalarında, optimum kaynak sağlama gibi problemlerin çözümünde kullanılır.
Environmental Glossary

DOĞRUSAL KİRLETİCİ KAYNAK

(Environmental Glossary) :
[ Line source ] Bir doğru boyunca kirlilik emisyonu ya da deşarjı. Tıkanık bir çevre yolunda yol boyunca hareket halindeki trafiğin oluşturduğu hava kirliliği doğrusal bir kaynak oluşturur.
Meteorological Glossary

DOĞRUSAL RÜZGARLAR

(Meteorological Glossary) :
(STRAIGHT-LINE WINDS) [i]Kendi etrafında dönmeden, doğrusal hareket eden yer rüzgarı. Doğrusal rüzgar, genellikle oraj bulutundan kaynaklanan hava olaylarından hemen önce esen ilk hamlede görülen rüzgar tipidir.
Automotive Industry Glossary

Doğrusal gidip-gelme

(Automotive Industry Glossary) :
Bir cisim, parça veya materyalin iki sınırlı nokta arasında ileri-geri veya aşağı-yukarı doğru olan hareketidir.
Plants Glossary

çadırkuşağı (çadıruşağı)

(Plants Glossary) :
Maydanozgillerden; özsuyu hekimlikte kullanılan bir bitkidir. Böceklerin, gövdesine açtığı, deliklerden özsuyu sızar. Zamk gibi yapışkan olan bu maddeyle yakı yapılır.Faydası : Kan ve lenf damarlarını genişletir. Ağrıları dindirir. Müzmin ve mikrobik hastalıkların tedavisinde kullanılır.