SEÂDET


Results for "SEÂDET"

Islamic Glossary

SEÂDET

(Islamic Glossary) :
Mutluluk, bahtiyarlık. Dünyâda ve âhirette mutluluk.Eshâbım için, fakir olmak seâdettir. Âhir zamanda gelecek olan ümmetim için, zenginolmak seâdettir. (Hadîs-i şerîf-Râmûz-ül-Ehâdîs)Sâlihlerle berâber olmak sonsuz seâdetin anahtarıdır (Ca'fer-i Huldî)Seâdet, ömrü uzun ve ibâdeti çok olanındır. (İmâm-ı Rabbânî)İki cihân seâdetine kavuşmak, ancak ve yalnız dünyâ ve âhiretin efendisi olan, Muhammedaleyhisselâma tâbi olmağa bağlıdır. (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî)Bütün üstünlükler, faydalı şeyler İslâmiyet'in içindedir. Eski dinlerin, görünür, görünmezbütün iyiliklerini İslâmiyet kendinde toplamıştır. Bütün seâdetler, muvaffakiyetler (başarılarınsırrı) ondadır. İslâmiyet, yanılmayan, şaşırmayan akılların ka bûl edeceği esaslardan ve ahlâktanibârettir. (Abdülhakîm Arvâsî)Din bilgileri, dünyâda ve âhirette huzûru, seâdeti kazandıran bilgilerdir. (SeyyidAbdülhakîm-i Arvâsî)Bir kulun, Allahü teâlânın beğendiği işleri kolayca yapabilmesi, sünnete göre hareketetmesi, sâlih kimseleri sevmesi, eş dost ile güzel geçinmesi, Allah rızâsı için insanlara iyilikyapması, müslümanların işini görmesi ve vakitlerini Allahü teâlânın dînine hizmetle geçirmesi,seâdet alâmetlerindendir. (Ebû Ali Cürcânî)
Islamic Glossary

Seâdet-i Ebediyye

(Islamic Glossary) :
Sonsuz, ebedî mutluluk, bahtiyârlık.Seâdet-i ebediyyeye kavuşmak için müslümân olmak lâzımdır. ( İmâm-ı Mâverdî)Cehennem'den kurtulmak ve seâdet-i ebediyyeye kavuşmak, Peygamberlerealeyhimüsselâm tâbî olmaya bağlıdır. (İmâm-ı Rabbânî)
Islamic Glossary

ŞEBEKE-İ SEÂDET

(Islamic Glossary) :
Peygamber efendimizin sallallahü aleyhi ve sellem mübârek kabrinin bulunduğu Hücre-iseâdet denilen yerin dış duvarı etrâfında yerden Mescid-i Nebî'nin tavanına kadar yükselendemir parmaklık.Şebeke-i seâdetin kıble tarafına muvâcehe-i seâdet, doğu tarafına kadem-i seâdet, batıtarafına Ravda-i mütahhera ve kuzey tarafına da Hucre-i Fâtımâ denir. ( Eyyûb Sabri Paşa)