TATLILAR


Results for "TATLILAR"

Recipes Glossary

TATLILAR-SÜTLAÇ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 su bardağı süt 1. Bir buçuk su bardağı su1 su bardağı şeker içerisinde bir fincan ayıklanmış,1 fincan kırıklı yıkanmış pirinç ateş üzerinde iyicebeyaz pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır,1 silme kaşık nişasta ateşten indirilir. Bir tahta kaşıklaiyice ezerek dövülür.1 silme kaşık pirinç 2. Başka bir tencereye 4 bardak süt,unu bir bardak şeker, bir tutam tuz,1 tutam tuz. haşlanıp, ezilen pirinç katılır,karıştırılır, kaynamaya bırakılır.3. Yine ayrı küçük bir kapta pirinçunu ve nişasta birlikte biraz su ileezilir. Kaynamakta olan 2 numaradakimalzemeden birkaç kaşık alınır.Karıştırarak pirinç unu ve nişasta 2numaradaki malzemeler üzerine birtaraftan kaşıkla karıştırılaraksicim gibi akıtılır, yinekarıştırmaya devam edilir, bilhassatop top olmamasına dikkat edilir. Ondakika kadar kaynatılır, ocaktanalınır. Hemen kâselere takdimedilir. Arzu edilirse dövülmüş bademveya yeşil fıstık, fındık serpilir.Fırında Sütlaç:Fırında ateşe dayanacak kaplariçerisine sütlaçlar şöyle konur.Boşbir tepsiye bir miktar su katılır,üzerine sütlaçlar dizilir. Fırınınyalnız üzeri kızdırılır. Böylecesütlaçların yalnız üzeri kızartılmışolur.Sütlaçlara pişmeye yakın vanilya dakatılabilir, gülsulu sütlacı dasevenler vardır. Arzuya görebunlardan biri konabilir.
Recipes Glossary

TATLILAR-ŞEKERSİZ MUHALLEBİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 bardak süt 1. Süt bir fiske tuzla kaynatılır.1 fincan pirinç unu 2. Ayrı bir kapta pirinç unu veYarım fincan nişasta nişasta bir çay bardağı suda ezilir.1 fiske tuz 3. Kaynamakta olan sütten bir kaşık1 bardak pudra alınır, bu ezilen nişastalışekeri. maddelere karıştırılır, sonra üç,dört kaşık daha alınır,karıştırılır.4. İyice karıştırılan nişastalı,pirinç unlu maddeler süt içerisinesicim gibi akıtılır, bir taraftan datahta kaşıkla top top olmaması içindikkatlice çabuk çabuk karıştırmayadevam edilir. Hepsi yirmi dakikakadar dibini de tutmamasına dikkatedilerek iyice kıvama gelinceyekadar pişirilir. Ocaktan alınır, düzbir kap içerisine ince olarakdüzgünce dökülür.5. Soğuyunca küçük düz kaplaraalınır, üzerine pudra şekeridökülür, gülsuyu serpilerek yenir.
Recipes Glossary

TATLILAR-TAVUK GÖĞSÜ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 bardak halis süt 1. Haşlanmış yarım tavuğun yalnız1 fincan pirinç unu göğüs etleri alınır. Bu beyaz göğüs1 fincan nişasta etleri elle tiftik gibi didilir.1 bardak toz şeker Didilen bu etler suda yıkanır, suyu1 fiske tuz sıkılır. Tekrar temiz su içineHaşlanmış yarım konarak bekletilir. Hatta bir ikitavuğun yalnız göğüs saat kadar suda bırakılırsa birkaçeti. defa sudan çıkarılır, suyu sıkılır.Yine yeniden temiz su içerisinekonur.2. Dört bardak (bir litre) halis sütkaynatılır. Sudan tavuk göğsü etleriçıkarılır suyu iyice sıkılır.Kaynamakta olan süt içerisineatılır, tahta kaşıkla eze ezepişirmeye devam edilir. Sonraateşten alınır, bir tarafa konur.3. Su ile ezilmiş pirinç unu venişasta içerisine sütten bir kaçkaşık alınır, karıştırılır.4. Karıştırılan 3 numaradaki nişastave pirinç unu yine karıştırılarakbir tarafa koyulan süt içerisinedökülür. Tekrar ateşe konur.5. Hepsinin üzerine şekerin deilâvesiyle iyice koyulaşıncaya kadarve dibine tutmaması için çabuk çabukher tarafından dövülerekkarıştırılır. Bir müddet karışıncasakız gibi olur. Servis tabaklarınakonur.6. Üzerine gülsuyu veya tarçın,arzuya göre ince kıyılmış Antepfıstığı, kıyılmış fındık, Hindistancevizi tozu serpilir.
Recipes Glossary

TATLILAR-ZERDE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 çay bardağı 1. Beş bardak su içerisine yıkanmışkırıksız iyi cins pirinç katılır. Pirinç taneleripirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şekeri2 su bardağı toz katılır, tekrar kaynatılır.şeker 2. Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş1 kaşık nişasta safran, zerdeçal (safran bulunmazsa5 su bardağı su yalnız bir tatlı kaşığı zerdeçal1 tutam zerdeçal. sıcak suda eritilerek kullanılır)haşlanan pirince dökülür. KaynamayaÜzerine: bırakılır.Fındık, fıstık, üzüm,nar tanesi, tarçıntozu, ağartılmışbadem.