altı


Results for "altı"

Computer, Internet Glossary

radio altimeter

(Computer, Internet Glossary) :
telsiz yükseklikölçer
Tourism Glossary

Avrupa Usulü Kahvaltı

(Tourism Glossary) :
En azından kahve, çay, süt ile kızarmış ekmek veya kurabiye ve börek gibi yiyecek maddesinden oluşan kahvaltı Hollanda ve Norveç'de peynir, soğuk et veya balık da verilmesi olağandır.
Plants Glossary

altınbaşakotu (solidago officinalis)

(Plants Glossary) :
İdrar tutukluğu, albümin, nefrit, üremi ve sistit tedavisinde kullanılan bir çeşit bitkidir.Faydası : Asabi çarpıntıları giderir. Sinir bozukluğunu geçirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Aritmide kullanılır. Uykusuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.
Plants Glossary

altınkökü (ipeka)

(Plants Glossary) :
Güney Amerika'da yetişen bir bitkidir.Faydası : Az miktarda kullanıldığı takdirde tatlandırıcıdır. Yüksek dozlarda kullanılırsa kusturur, ishal yapar. Müzmin bronşitte ifrazatı artırır.
Plants Glossary

greyfurt (altıntop)

(Plants Glossary) :
Turunçgiller familyasından; bahçelerde yetiştirilen bir ağaç ve meyvesidir. Meyvesi, portakaldan daha iri, kanarya sarısı renginde, tadı hafif acımsı ve ekşidir. İçeriğinde C vitamini vadır.Faydası : İştah açar. Karaciğerin normal çalışmasını sağlar. Safra ifrazatını arttırır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar tutukluğunu giderir, bol miktarda idrar söktürür. Vücutta biriken suyu ve zehirli atıkları atar. Kanı temizler. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Felç ve kanamaları önler. Akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.