alçak


Results for "alçak"

Meteorological Glossary

MEZO ALÇAK

(Meteorological Glossary) :
(MESOLOW) [i]Tek bir oraj büyüklüğünde, küçük alçak basınç merkezi. Bu tür alçak merkezlerin varlığı kuvvetli hava olaylarının başlaması için alt yapı oluşturur.
Meteorological Glossary

SICAK ALÇAK

(Meteorological Glossary) :
(WARM LOW) [i]Sirkülasyonun merkezinde veya merkezine yakın yerlerde en sıcak sıcaklık değerlerine sahip olan alçak basınç sistemi için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

SOĞUK ALÇAK

(Meteorological Glossary) :
(COLD LOW) [i]Merkez veya merkeze yakın yerlerde çok soğuk havanın bulunduğu alçak basınç sistemi. Yatay olarak düşünüldüğünde, termal olarak barotropik bir karaktere sahiptir. Sıcak hava ve dönüş yüksek seviyelere çıkıldıkça kuvvetlenir çünkü sürekli olarak sıcak alçak tarafından beslenir. Soğuk çekirdekli alçak olarak ta bilinir. Eğer, Cut-off (kapalı/kopuk) alçak ana batılı rüzgarların güneyine ayrı bir soğuk damla olarak yerleşmişse o zaman bu tipe iyi bir örnektir.
Meteorological Glossary

TERMAL ALÇAK

(Meteorological Glossary) :
(THERMAL LOW) [i]Yüksek hava sıcaklıklarının yerde yarattığı aşırı ısınma sonucu oluşan alçak basınç alanları. Isı alçağı olarak ta isimlendirilen termal alçak, genellikle kaynak bölgesi üzerinde durağan durumdadır ve çok zayıf siklonik sirkülasyona sahiptir. Bu alçaklarda cephe analiz edilemez. Yaz mevsiminde aşırı ısınan geniş düzlüklerde ve platolarda sık sık görülür.
Dream Dictionary of Phrase

ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Mütevazı olduğunu görmek kadir ve kıymet sahibi olmaya, zafere erişmeye delalet eder.