atlı


Results for "atlı"

Recipes Glossary

TATLI-TULUMBA TATLISI (2)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI2.5 su bardağı un 1. Evvela şekeri hazırlanır; beş3 bardak su bardak şekere üç bardak su konur,1 kaşık ince irmik kaynatılır. Üzerine biriken köpükler1 kaşık pirinç unu alınır. Limon suyu veya limon tuzu1 kaşık nişasta katılır, tekrar kaynatılır, ocaktan6 yumurta indirilir, soğumaya bırakılır.1 kibrit kutusundan 2. Bir tencereye üç bardak su,biraz büyük margarin kibrit kutusundan büyük margarin,Şurubu için: bir tutam tuz ile kaynamaya5 bardak şeker bırakılır. Diğer taraftan elenmiş3 bardak su un, irmik, nişasta, pirinç unu ilave1 yemek kaşığı limon edilip, hepsi birlikte kaynamaktasuyu olan yağlı suya dökülür. AteşteKızartmak için: tahta kaşıkla hızlı hızlı beş dakika2 bardak ayçiçek yada kadar karıştırılıp pişirilir.mısır özü yağı 3. Hamur ılık bir hale gelinceyumurtalar kırılır, elle iyicekarıştırılıp, yoğrulur,4. Tulumba tatlısı kalıbı varsa onuniçerisine doldurulur, kızgın yağdaistenilen parçalara sıkarak bölünür.Yoksa ağzı tırtıllı torbalardasıkılır. Tatlıların her tarafıgüzelce kızartılır. Yağı süzülür,hazırlanan soğuk şuruba atılır.Şurubunu çektikten sonra servistabaklarına alınır.Tulumba tatlılarının hamuru içinsuyuna bir-iki kaşık küllü su koymakfaydalıdır.Küllü su şöyle elde edilir; odun yada odun kömürü külünden bir bardakalınır, beş bardak su içerisinekarıştırılır, beş dakika kadarkaynatılır, ateşten alınıp durulmasıiçin bekletilir. Üzerinde çalkalanıpbulanmasına meydan vermeden durusuyu alınır.
Recipes Glossary

TATLI-YAĞLI REVANİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI5 yumurta 1. Bir tencereye bir bardak şeker,1 paket (250 gr.) yağ beş yumurta kırılır. İçindeki şeker1 bardak şeker eriyinceye kadar ara vermeden3 bardak ince irmik karıştırılır, dövülür.Şurubu için: 2. Bir paket yağ hafif ateşte4 bardak şeker (Bilhassa tereyağı olursa tatlımız4 bardak su. daha lezzetli olur) eritilir. Bu yağelle ovularak ayrı bir yerde üçbardak irmiğe yedirilir. Yağlıirmiğin üzerine akacak kadar suilave edilir, karıştırılır.3. Yumurtaların üzerine yağlı irmikkatılır, hepsi birliktekarıştırılır. Yağlanmış tepsiyedökülür, fırına verilir.4. Revani fırında pişmekte iken birtencerede dört bardak şekerle dörtbardak su kaynatılır.5. Fırında pişirilip çıkarılanrevani üzerine kaynar vaziyettedökülür. Soğuyunca baklava dilimlerigibi kesilir.
Recipes Glossary

TATLI-YAĞSIZ REVANİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI10 adet yumurta 1. On adet yumurta bir kaba kırılır,3.5 fincan orta boy içerisine bir kaşık şeker dökülür.irmik Telle yumurtalar köpük haline1.5 fincan un gelinceye kadar iyice ve devamlıŞurubu için: olarak çırpılır. (Varsa bu işlem4.5 bardak şeker elektrikle karıştıcı ile daha kolay5 bardak su. yapılır.)2. İyice köpüren bu yumurtalarüzerine irmikle karıştırılmış undökülür, karıştırılır, içinde küçüktopaçlar bırakılmaz, iyiceyedirilir. Yağlanmış bir tepsiyedökülür.3. Bekletilmeden hemen ortasıcaklıktaki fırına verilir. Pişmeyebırakılır. Bu arada revani pişerkenyerinden hiç oynatılmaz. Yerindenoynatılırsa revani çöker, kabarmasıdurur. İrmikle yumurta sıkışırkalır. Bu malzemeleri atmaktan başkaçare kalmaz. Pişerken bazıfırınların üzeri tavlı olur, birdenkızarmaya başlar, o zaman tepsi hiçkıpırdatılmadan üzenine bir ikiyaprak gazete kağıdı örtmek gerekir.4. Revani pişmekte iken 4.5 bardakşekerli, 5 bardak su kaynatılmayabaşlanır.5. Revani fırında pişerken kabarır,yarım saat kadar sonra sertleşir.İyice kızarıp, piştikten sonrafırından çıkarılır. Kaynamakta olanşeker şurubu üzerine kepçe ile hertarafına gezdirilerek dökülür. İyicesoğuyunca baklava dilimleri gibikesilir, servis yapılır.
Recipes Glossary

TATLI-YAĞSIZ REVANİ (2)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI:5 adet yumurta 1. Yumurtalar kırılır, sarısı bir2.5 fincan ince irmik tarafa, akı bir tarafa alınır.1 fincan un 2. Evvela beyazların içine bir kaşıkŞurubu için: şeker katılır, telle dövülmeye2 bardak şeker başlanır. Biraz köpürünce sarıları2 bardak su. ilave edilir. İkisi bir aradadövülmeye devam edilir, iyiceköpürtülür. (Varsa bu işlemelektrikli karıştırıcı ile dahakolay yapılır.)3. İçerisine unla harman yapılmışirmik, bir parça tarçın veya vanilyakatılır. Bu malzemeler dövülmüşyumurtaların içine dökülür, teldövecek ya da elektrikli karıştırıcıile iyice yedirilir, koyu bir sıvıolur.4. Bekletilmeden yağlanmış tepsiyedüzgünce dökülür, hemen fırınaverilir. Bilindiği üzere pişirilir.5. Revani fırına verildiği sırada,iki bardak şeker, iki bardak su ilekaynatılır.6. İyice pişen revani fırındançıkarılır. Sıcak olarak şerbetli birkepçe ile her tarafına gezdirilerekdökülür. Soğuyunca istenilen şekildekesilir. Servis yapılır.
Recipes Glossary

TATLI-YOĞURT TATLISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak süzülmüş 1. Yoğurtla şeker karıştıratatlı yoğurt karıştıra yedirilir. Sonra bir1 su bardağı şeker yumurta kırılır. Yumurta ile de1.5 bardak ince irmik iyice karıştırılır.Yarım bardak un 2. Bir numaradaki malzemelerin1 yumurta üzerine bir buçuk bardak ince irmik,1 çay kaşığı karbonat yarım bardak elenmış un, bir çay1 çay kaşığı toz kaşığı karbonat, bir çay kaşığıtarçın tarçın ilâve edip güzelceŞurubu için: karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye3 su bardağı toz dökülür, üzeri düzlenir varsaşeker ağartılmış, arkasından ikiye2 bardak su. ayrılmış badem döşenir. Hemen fırınaverilir, üzeri kızarıncaya kadarpişirilir.3- Üç bardak şeker, 2 bardak su ilekarıştırılır, kaynatılır. Ortasıcaklıkta olmak üzere tatlınınüzerine gezdirilir. Soğuyuncadikdörtgen veya baklava dilimlerigibi kesilir.