balık


Results for "balık"

Dream Dictionary of Phrase

KABALIK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kalp kırıcı ve kaba saba davrandığını görmek memur ve yönetici için azledilmeye, Kabalık yaptığını görmek bereketsizliğe, itibar ve değer kaybetmeye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Kabadayı.)
Dream Dictionary of Phrase

KALABALIK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Meydanları ve stadyumları dolduran kalabalıklar döküntü insanlara, amaçsız ve şuursuz kitlelere, Kendini kalabalıklar içinde iyi bir konumda görmek rütbeye, hükmetme yetkisine ve isim yapmaya, Kalabalık görmek tüccar için bol müşteriye, ağzı dualı kimse için ondan dua isteyenin çok olmasına, Kamu menfaatine yahut hayırlı bir maksatla bir araya toplanan insanların meydana getirdiği kalabalık rahmet ve nusrete, hayır ve berekete delalet eder.
Plants Glossary

balıkotu (hablülhilal)

(Plants Glossary) :
Cava'da ve Malabar'da yetişen ve zehirli meyvesiyle balıkları sersemleterek yakalamaya yarayan zehirli bir bitkidir. 50 santim boyundadır. Dalları yeşil ve tüylüdür. İlaç olarak yaprak ve çiçekleri kullanır.Faydası : Terletir, idrar söktürür. Vücudu rahatlatır. Had bronşit ve nezlede, bütün bulaşıcı hastalıklarda kullanılır.
Recipes Glossary

BALIK BUĞULAMASI

(Recipes Glossary) :
(Hamsi, Sardalya, Tekir, Uskumru)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1. Temizlenmiş balıklar dibi düz bir1 çay bardağı tencereye dizilir.zeytinyağı 2. Üzerlerine zeytinyağı ve su dökülür,1 adet limon tuzu konur. Kıyılmış maydanoz serpilir.1 çay bardağı su Hepsinin üzerine soyulmuş, ince dilimler1 küçük bağ halinde kesilmiş bir limon döşenir.maydanoz, 3. Tencerenin kapağı kapatılıp on dakikayeterince tuz kadar pişirilir.
Recipes Glossary

BALIK KEBABI

(Recipes Glossary) :
(Kılıç, Tonik, Palamut balıkları tercih edilir.)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1. Bir kilo kılıç balığını (temizlenmişYeterince tuz, olarak) kuşbaşından biraz büyükçe vekarabiber, dört köşeli olmak üzere kesmeli. Her bir1 baş soğan suyu parçanın bir tarafında derisinin8 defne yaprağı kalmasına dikkat etmeli.Yarım fincan 2. Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıpzeytinyağı kuşbaşı doğranan balıklara döküpYarım limon suyu karıştırmalı, bir saat kadar öyle1 limon suyu bırakmalıdır.(üzerine) 3.Küçük şişlere parçaların deritarafından bir balık, bir defne yaprağısaplamak üzere her şişe beş altı parçatakmalı, derisiz kalan parçalar varsaonları da aralarına koymalı.4.Izgarayı ateşle ıslatıp, zeytinyağlıbir bezle iyice silip, yağladıktan sonraşişleri üzerine yatırmalı.5.Bir kase içinde biraz soğan suyu vebir miktar zeytinyağı ve yarım limonsuyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleriçevirdikçe bir fırça veya herhangi birşeyle üzerlerine sürülmeli. Balık etlerikızarıp, piştikten sonra şişlerdençıkarıp, defne yapraklarını ayıraraktabağa almalı ve üzerlerine bol limonsıkarak, sıcak olarak yenmeli.NOT: Her türlü balığın besin değeribakımından pek farkı yoktur. Onun içinucuz balıklardan da fazlasıyla istifadeetmek mümkündür.