erke


Results for "erke"

Meteorological Glossary

ULUSAL İKLİMSEL VERİ MERKEZİ

(Meteorological Glossary) :
(NATIONAL CLIMATIC DATA CENTER -(NCDC)) [i]A.B.D., Diğer klimatolojik birimlerden olduğu kadar Ulusal Okyanus ve Atmosfer Bölümünden sağladığı iklimsel veri ve bilgilere arşiv hizmeti veren birim. Merkezi Kuzey Karolayna'dadır.
Meteorological Glossary

ULUSAL KASIRGA MERKEZİ

(Meteorological Glossary) :
(NATIONAL HURRICANE CENTER -(NHC)) [i]A.B.D., Tropikal Tahmin Merkezinin bir alt bölümü. Ulusal Hava Servisi içerisinde yer alan bu birimin görevi, Doğu Pasifik, Meksika Körfezi ve Kuzey Atlantik üzerindeki tropikal siklonların tahmini ve izlenmesidir. Merkezi Florida-Miami'dedir.
Meteorological Glossary

ULUSAL KUVVETLİ FIRTINA TAHMİN MERKEZİ

(Meteorological Glossary) :
(NATIONAL SEVERE STORM FORECAST CENTER -(NSSFC)) [i]A.B.D., Ulusal Hava Servisi içinde kırk sekiz ülke üzerindeki oraj aktivitelerini gözleyen ve izleyen bölüm. Bu bölüm, oraj raporları, kuvvetli fırtına ve kuvvetli oraj gözlem raporları hazırlamak ve yayımlamakla görevlidir. Merkezi Kansa City'dedir.
Meteorological Glossary

ULUSAL METEOROLOJİ MERKEZİ

(Meteorological Glossary) :
(NATIONAL METEOROLOGICAL CENTER -(NMC)) [i]Meteorolojik ve oşinografik bilgileri kullanıcıların hizmetine sunmak amacıyla üreten, işleyen, elde eden ve dağıtan bölümdür.
Automotive Industry Glossary

Erken ateşleme

(Automotive Industry Glossary) :
Yanma odasına sıkıştırılmış olan karşımın buji kıvılcımı ile yakılmadan, kendi kendine yanmaya başlamasına erken ateşleme denir. Erken ateşlemenin başlıca nedeni, yanma odalarında fazla karbon birikintilerinin oluşmuş olmasıdır.