erke


Results for "erke"

Tourism Glossary

Merkezi Rezervasyon Ofisi

(Tourism Glossary) :
Farklı coğrafi bölgelerde bulunan kişilerin bulundukları yer dışındaki işletmelere yaptıracakları rezervasyonları için kullanılan on-line bağlantılı bilgisayar sistemleri.
Tourism Glossary

Turizm Merkezi

(Tourism Glossary) :
Turizm bölgeleri içinde veya dışında, yeri, mevkii ve sınırları Bakanlığın önerisi, Bakanlar kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen turizm yönünden önem taşıyan yerler.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-ÇERKEZ BASTISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIPilav için; 1. Pilav için bir bardak ince bulgur1 bardak ince bulgur ayıklanır, yıkanır, bir kaşık yağ,1 kaşık yağ üç bardak su ile pişirilir.3 bardak su Demlenmeye bırakılır. Bir tahtayeterince tuz kaşıkla hamur gibi oluncaya kadarİçi için; iyice ezilir.yarım kilo orta yağlı 2. Bir başka tencereye kuşbaşı et vekoyun eti (kuşbaşı yağ konur. Ateş üzerinde suyunudoğranmış) çekinceye kadar karıştırılarak1 orta boy soğan kavrulur. Tuzu, biberi, kimyonu2 kaşık tuz, kimyon, katılır. Üzerine yeterince su ilavekırmızı biber, edilir, kapağı kapatılır, et iyiceyeterince su. pişirilir.3. İnce bulgurdan pişirilip hamurhaline getirilen pilavdan tabağınkenarına halkavari konur, ortası boşbırakılır.4. Ortası boş olan tabağa pişirilenetler konur, servis yapılır.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-ÇERKEZ TAVUĞU

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 adet tavuk 1. Temizlenmiş, yıkanmış bir tavuk,2 dilim ekmek içi üzerine basacak kadar su ile tuzu da3 su bardağı ceviz katılarak haşlanır. Suyundaniçi, kâfi miktarda çıkarılır, bir tarafa konur.kırmızı biber ve tuz. 2. Üç su bardağı ceviz içi bir defaet makinesinden geçirilir, bir kahvekaşığı kırmızı biber ve yeterincetuz ilâve edilir. Çok hafif ateştetahta kaşıkla ezerek, yoğrulur. Yağıçıkmaya başlayınca bir kaşıksuyundan konur, karıştırılır. Birtülbentten süzülerek yağı alınır.3. Kalan cevizlere ıslanmış,sıkılmış ekmek içi karıştırılır.Ekmekle ceviz tekrar makinedengeçilir, tavuk suyu ilâve edilir.Telle karıştırılır, istenilenkoyulukta bir salça elde edilir.4. Bir tarafa bırakılan tavuk,kemiklerinden ayrılır, elle didilir.Bir bardağa konulur. Üzerinehazırlanan ceviz salçasının yarısıdökülür.5. Servis tabaklarına taksimedildikten sonra kalan salça da eşitolarak bölünüp üzerlerine dökülür.6. Ayrılan ceviz yağı da bütüntabaklardaki Çerkez Tavuğu üzerinegezdirilir.NOT:Arzuya göre ezilmiş sarmısak dakatılabilir.
Turkish - English dictionary

berkemal

(Turkish - English dictionary) :
complete, perfect.