görü


Results for "görü"

Meteorological Glossary

SIFIR GÖRÜŞ

(Meteorological Glossary) :
(WHITEOUT) [i]Tipi olayının görüldüğü yerlerde görüş uzaklığının hemen hemen sıfır metreye yaklaşması durumunda kullanılan terim. Bu gibi durumlarda yerden savrulan kar ile bulutlar birbirine karışmış şeklidedir, yatay görüş tamamen silinmiştir ve beyaz renkten başka hiç bir şey görülemez.
Meteorological Glossary

UYDU RESİMLERİ/GÖRÜNTÜLERİ

(Meteorological Glossary) :
(SATELLITE PICTURES) [i]Tropikal sistemlerin gelişmesi, cephesel sistemlerin hareketi ve su buharı akışı gibi bilgileri açığa çıkaran, hava uydularından alınmış resimler. Bu resimler/görüntüler hava tahminlerinin hazırlanması sırasında istidlalcilere oldukça büyük yarar sağlar. Uydu görüntüleri görülebilir (visible) veya infrared (IR) olmak üzere iki şekilde alınabilir. Gündüz, görülebilir resimler daha iyi sonuç verirken, gece ve özellikle de sıcaklık (bulut tepe sıcaklıkları gibi) söz konusu olduğunda infrared görüntüler daha anlamlıdır.
Dream Dictionary of Phrase

GÖRÜŞMEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Amir, mesai arkadaşı vs. ile görüşmek danışma ve koordinasyona, Bir dostla görüşmek sevinç ve tasayı paylaşmaya, Görüşmek, işleri sünnet olduğu üzere istişare ile yapmaya, 'Yazıcı Melekler'le görüşmek züntü ve sevinci art arda yaşamaya delalet eder.
Turkish - English dictionary

görü

(Turkish - English dictionary) :
1. faculty of sight, vision. 2. view, sight. 3. phil. intuition.
Turkish - English dictionary

görücü

(Turkish - English dictionary) :
woman sent out to see about a prospective bride, matchmaker. ye çıkmak (for a prospective bride) to show herself to the woman who is arranging the marriage. gitmek (for the matchmaker) to pay a visit to see a prospective bride.