hêşî


Results for "hêşî"

Meteorological Glossary

DENİZ MELTEMİ CEPHESİ

(Meteorological Glossary) :
(SEA BREEZE FRONT) [i]Büyük su kütleleri tarafından çevrilmiş karaların kıyı kesimlerinde görülen meteorolojik bir olay. Deniz melteminin karaya ulaştığı yerlerde oluşur. Su ve kara arasındaki dengesiz ısınma nedeniyle, maksimum yukarı doğru hareket alanı veya konverjans sahası karanın 15 ile 20 km. içlerinde ve öğleden sonra ortalarında gerçekleşir. Bu alanda oraj bulutu veya sağanak yağışa neden olabilecek tepeli cumuluslar gelişir. Bu aşamada sahilde mavi bir gökyüzü ile hafif bir meltem vardır. Bu meteorolojik olaylar sık sık Meksika Körfezinde ve Florida''ın doğu kıyılarında görülür.
Meteorological Glossary

HAMLE CEPHESİ

(Meteorological Glossary) :
(GUST FRONT) [i]Oraj bulutlarının aşağı doğru güçlü akıntılarının yarattığı hamleli yer rüzgarlarının serin olan kenarları için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

YÜKSEK SEVİYE CEPHESİ

(Meteorological Glossary) :
(UPPER FRONT) [i]Yerle herhangi bir teması olmayan, serbest atmosfer içerisinde oluşan, geçişi sırasında zaman zaman yerde bulutluluk, basınç değişimi ve yağışa neden olan cephe. Yüksek seviye cephesi genellikle çok yaşlı oklüzyon cephe aşamasında iki soğuk hava parseli tarafından sıkıştırılan sıcak havanın zorunlu olarak yükselmesi sonucu oluşur. Bazen bu oluşum, soğuk veya oklüzyon cephenin diğer bir cephe sistemi üzerinde tırmanması sonucu da görülebilir.
Computer, Internet Glossary

adhesion

(Computer, Internet Glossary) :
yapışım
Computer, Internet Glossary

alternative hypothesis

(Computer, Internet Glossary) :
savlı hipotez