ildırım


Results for "ildırım"

Meteorological Glossary

YILDIRIM

(Meteorological Glossary) :
(THUNDERBOLT) [i]Bulutla yer arasında olan şimşek boşalımı için kullanılan bir terim. Yıldırımın şimşekten en büyük farkı, yerde gerçekleştiği alanda hasara neden olmasıdır. Bu hasar, canlıların bulunduğu yerlerde ölüm, ormanlık alanlarda ise orman yangınları şeklinde olmaktadır.
Dream Dictionary of Phrase

YILDIRIM

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bir yere yıldırım düşmesi azaba, hastalığa, yalan haberlere, hoşa gitmeyen sözlere, kıtlığa; Yıldırım günah işleyenler için korkuya yahut ödenecek borca, Bir yere yıldırım düşmesi, oraya zalim bir yöneticinin gelmesine, Yıldırımın bir yere düşüp oraya zaarar vermediğini görmek, devlet adamlarının o yere ilgi göstermelerine delalet eder.
Turkish - English dictionary

bildirim

(Turkish - English dictionary) :
announcement, notice. de bulunmak to announce something.
Turkish - English dictionary

yıldırım

(Turkish - English dictionary) :
thunderbolt, flash of lightning, streak of lightning, stroke of lightning; lightning. gibi very fast, like lightning, with lightning speed, quick as lightning. savaşı blitzkrieg. siperi lightning rod. takla one-handed somersault. ları üstüne çekmek to bring a lot of criticism upon oneself, cause a number of people to level their criticism at oneself. la vurulmuşa dönmek to be thunderstruck.
Turkish - English dictionary

yıldırımkıran

(Turkish - English dictionary) :
,yıldırımlık, yıldırımsavar lightning rod.