iyi


Results for "iyi"

Meteorological Glossary

İYİ HAVA CUMULUS'LERİ

(Meteorological Glossary) :
(FAIR WEATHER CUMULUS) [i]Basık görünüşlü, dikey gelişmenin çok az veya hiç olmadığı cumulus bulutları. Gelişmeleri sıcaklık enverziyonu ile sınırlıdır. Bulutun alışılmamış benzer/homojen bir yüksekliği vardır. İyi hava kümülüsleri olarak bilinir (cumulus humulis).
Meteorological Glossary

KAR YİYİCİ

(Meteorological Glossary) :
(SNOW EATER) [i]Karla kaplı yüzeyler üzerine doğru esen aşağı doğru eğimli sıcak veya fön rüzgarlarının karı eritmesi durumunda bu rüzgarlar için kullanılan terim.
Automotive Industry Glossary

KAZIYICI

(Automotive Industry Glossary) :
Motor tamirinde motor bloku, silindir kapağı, piston ve diğer motor parçaları üzerinden karbon veya diğer artıkların kazınmasına yarayan alettir.
Dream Dictionary of Phrase

BIYIK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hoş rızıktır. Normal büyüklükteki bıyık sünnet ölçülerinde yaşamaya, Aşırı uzun bıyık sapkınlığa, haram mal yemeye yahut kedere, Bıyığa güzel koku yahut yağ sürmek işlerin güzellik ve albenisine, Bıyığı tamamen kesmek -yadırganmıyorsa- sıkıntıdan kurtulmmaya, aksi halde kötü şöhrete yahut fakirliğe delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

İYİ / İYİLİK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sağduyu ve aklıselimin iyi kabul ettiği her şeyin iyisi faydalı ilme, yararlı söze, amelde ihlasa ve insana hayrı olan şeylere; Bir kimseye iyilik yaptığını, insanlara ve diğer yaratıklara iyi davrandığını görmek tövbe edip hayırlı işler yapmaya, hısım aakrabaya, aile fertlerine ve kimsesizlerle yetimlere ihtimam göstermeye, üzüntü ve kederden kurtularak esenlik bulmaya, İyilikte bulunmak zalimlerin yetkisiz kılınmasına, iyilerin yönetime geçmesine delalet eder.