market


Results for "market"

Turkish - Spanish dictionary

süpermarket

(Turkish - Spanish dictionary) :
supermercado
Dictionary of Economics

SPOT MARKET

(Dictionary of Economics) :
Bir döviz piyasası türüdür. Burada yabancı paralar sözleşme yapıldığında teslim edilmek koşulu ile işlem görür, anında teslim döviz piyasasında genellikle dış ödemelerde en çok kulanılan büyük ülkelerin paraları alınıp satılır. Bu piyasa vadeli döviz piyasasından daha yaygındır. Genel anlamı ile spot market vadesiz piyasayı kapsar, alım satım yapılan yerdeki o anki peşin kuru anlatır. Peşin alışverişin yapıldığı mal piyasalarının bazıları içinde spot piyasa terimi kullanılmaktadır.
Dictionary of Economics

ARAB COMMON MARKET

(Dictionary of Economics) :
ARAP ORTAK PAZARIArap birliği'ne dahil ülkelerce imzalanan bir anlaşma ile 1 ocak 1965'te kurulmuş ekonomik bir birliktir. Pazarın kurulması ile, tarımsal ürünler ile hammaddeler alanında dış ticaretteki sınırlamalar kaldırılmıştır. Sanayi ürünlerindeki kısıtlamaların kaldırılması içinde çalışmalar sürdürülmektedir.
Dictionary of Economics

BULL MARKET

(Dictionary of Economics) :
BOĞA PİYASASITalebin arzdan daha çok olduğu ve borsada fiyatların tırmanışa geçtiği dönemi ifade eder.
Dictionary of Economics

BUYER'S MARKET

(Dictionary of Economics) :
ALICI PİYASASIArzın talebi aştığı ve tüketicilerin fiyatı belirleyebildiği piyasa biçimidir. Eğer tüketiciler, düşük olan bir fiyat üzerinden almaya hazırlarsa, piyasa aniden satıcıların fiyatı belirlediği bir piyasa durumuna gelebilir.