pis


Results for "pis"

Medicine and Hematology Glossary

radiotherapist

(Medicine and Hematology Glossary) :
radyoterapist
Environmental Glossary

YAŞ YAPISI

(Environmental Glossary) :
[ Age structure ] Nüfusun yaş gruplarına göre sınıflandırılması.
Meteorological Glossary

ATMOSFERİN YAPISI

(Meteorological Glossary) :
(STRUCTURE OF THE ATMOSPHERE) [i]Sıcaklık, basınç, yoğunluk, nem ve hareket gibi fiziksel özellikler dikkate alınarak, atmosferin alt bölümlerinin ve bölümler arası ilişkilerin belirlenmesi. Atmosferin yapısı konusunda gerekli bilgiye sahip olmak demek istendiğinde atmosferin fiziksel ve dinamik yapısını ortaya koyabilmek demektir. Atmosferin yapısı dikey olarak geniş ölçekte irdelendiğinde en alt tabakadan başlamak üzere; troposfer, tropopoz, stratosfer, iyonosfer ve onun dışında uzanan dış tabaka gelir. Küçük boyutta düşünüldüğünde ise atmosfer içerisinde oluşan rüzgarların, fırtınaların, siklonların ve buz kristallerinin yapısını da incelemek olasıdır.
Meteorological Glossary

PİST GÖRÜŞ UZAKLIĞI

(Meteorological Glossary) :
(RUNWAY VISUAL RANGE(RVR)) [i]Pistin orta çizgisi üzerinde yukarıdan bakıldığında görülebilen maksimum uzaklık. Bu uzaklığın değeri genellikle pistin orta çizgisi denginde fakat daha yüksek bir seviyeye konuşlandırılmış bir görüş sensörü tarafından ölçülür. RVR, görüş uzaklığından, çevre ışık seviyelerinden ve pist ışık yoğunluğundan da hesaplanabilir.
Automotive Industry Glossary

Döner Pistonlu Motor ( Rotary-Wankel Motor )

(Automotive Industry Glossary) :
1954 senesinde Felix Wankel tarafından geliştirilmiş bir motor türüdür. Bu motorda silindir geometrik elips biçimi şeklindedir. Bu motorun çalışma prensibi kısaca, yakıt odasına sahip blok içinde üçgen şeklinde bir döner pistonun dönerek, silindir içinde değişik yakıt hacimleri ve sıkıştırma oranları meydana getirmesidir.