rey


Results for "rey"

Dictionary of Economics

CAREY, Henry

(Dictionary of Economics) :
Amerikalı iktisatçı. 1793-1879 yılları arasında yaşadı. Korumacılığın ve devlet müdahalesinin ilk savunucularındandır. Aralarında mal, hizmet ya da para alış-verişi olan kimseler ya da kuruluşlar her defasında ödeme yapmaktansa, birbirlerinden alacaklarını ve borçlarını bir cetvelde tutup, hesap kapandığında oluşan akıntıyı ödemek üzere anlaşırlarsa, hesabın tutulduğu cetvele cari hesap denir. Bankalarda, para yatıran ya da çekenlerin hesapları da cari hesap kayıtlarında tutulur.
Dictionary of Economics

GAYRİ SAFİ BİREYSEL GELİRLER

(Dictionary of Economics) :
Bir ekonomide elde edilen milli gelirden şirketlerin dağıtılmayan karları, Kurumlar Vergisi, sosyal sigorta ve emeklilik kesintileri çıkarıldıktan ve kalan miktara kamu sektörünün transfer ödemeleri hükümet tahvillerinin faizleri, şirketlerin birikmiş ihtiyatlarından dağıttıkları kar payı, hükümet transferi ve özel transferler eklenerek bulunan hasılattır.
Medicine and Hematology Glossary

REYNAUD

(Medicine and Hematology Glossary) :
Sebebi bilinmeyen, daha çok orta yaşlı kadınlarda rastlanan bir rahatsızlık olup, özellikle soğuğa maruz kalınca parmaklarda morarma ve hissizleşme ile karakterize bir damar rahatsızlığıdır.
Medicine and Hematology Glossary

larrey's amputation

(Medicine and Hematology Glossary) :
larrey amputasyonu
Names Dictionary

SÜREYYA

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Ülker