sosyal


Results for "sosyal"

Dictionary of Economics

SOSYAL SABİT SERMAYE YATIRIMLARI

(Dictionary of Economics) :
Sosyal fayda yaratmak amacıyla, doğrudan doğruya devlet tarafından kâr elde etme amacı güdülmeksizin yapılan yatırımlardır.
Dictionary of Economics

SOSYAL PLANLAMA

(Dictionary of Economics) :
Bir ülkenin beşeri altyapısını oluşturan toplum yapısının gelişmesinde ekonominin kalkınmasına yardım edecek şekilde sosyal, ekonomik, siyasi politikalar izlemek yoluyla düzenlemelerin planlanmasıdır.
Dictionary of Economics

SOSYAL SERVET

(Dictionary of Economics) :
Her türlü maddi veya maddi olmayan, fiyatla ölçülebilen veya bir fiaytı olan faydalı ve nadir şeylerin tümüne verilen addır. Sermayeler ve gelirler olaral ikiye ayrılırlar.
Islamic Glossary

SOSYAL ADÂLET

(Islamic Glossary) :
Herkesin, bilgi ve kâbiliyeti ve gördüğü iş nisbetinde çalıştığının karşılığını alması, başkalarıtarafından sömürülmemesi. (Bkz. Adâlet)Sosyal adâlet, millî gelirin en uygun şekilde taksîmini sağlar. İstismârı, sömürücülüğüortadan kaldırır. Sermâyenin çok küçük ve belirli bir zümre elinde toplanmasını önler. Herkesekendi ölçüsünde hayât hakkı verir. Sınıf ve zümreleri arasında düşm anlık bulunmayan birtopluluk meydana getirir. Böyle bir toplulukta vatandaşlar, hâl ve istikbâl (şimdiki durumu vegeleceği) bakımından kendilerini emniyette hissederler. (Abdülhakîm Arvâsî)
Tourism Glossary

Sosyal Turizm

(Tourism Glossary) :
Ekonomik güçleri yetersiz olan kişileri, kurumları yardım ve desteği ile onların turizm olayı içine katılmalarının sağlanması ve bu durumun yarattığı ilişkilerin tümü.