vision


Results for "vision"

Italian - Turkish dictionary

visione

(Italian - Turkish dictionary) :
f görme, görüş.
Sociological Dictionary

İŞBÜLÜMÜ [İng. division of Labour]:

(Sociological Dictionary) :
Sermaye ile yönetim fonksiyonunun ayrılması, sanayileşmenin farklı ihtisas dallarına ihtiyaç duyurması, sayı ve kalite olarak farklı mesleklere olan ihtiyacı doğurmuştur. Pazer ekonomisinin gündeme gelmesi işbölümünü arttırmıştır.İşbülümünü basit, modern ve teknik işbülümü olarak üç grupta toplayabiliriz.Durkheim'e göre, işbölümü sosyal bütünleşmenin önemli bir göstergesidir. (Bkz. Durkheim, E.) İşbölümünün gelişmesinde el meğine dayanan mesleklerden fikir emeğine dayanan mesleklere geçilmesi ve makineleşme önemli rol oynamıştır. İşbölümü, üretim ve verimlilik artışıyla paralel yürümüştür. İşbölümü eğitim sektöründeki faaliyetleri arttırmış, örgün, yaygın, hizmet öncesi ve hizmet içi eğitime ihtiyaç duyulmuştur.Ancak, işbölümünün gelişmesiyle işi parçalara bölünmesi, çalışanları çok sınırlı dar alanda meşgûl ettiği için, çalışma hayatının monotonlaşması, çalışanların işe yabancılaşması ve robotlaşması insanın yaratıcı kabiliyetlerini törpülediği de ileri sürülebilir.
Dictionary of Economics

DIVISION OF LABOUR

(Dictionary of Economics) :
İŞBÖLÜMÜİşbölümü, çalışan kişilerin üretim sürecinin bazı aşamalarında veya belirli yönlerde uzmanlaşmalarıdır. İşbölümü sayesinde, hem çalışanlar belirli konularda uzmanlaştıkları için daha iyi parasal imkanlar elde ederler, hem de ekonomideki verimlilik seviyesi yükselir.
Dictionary of Economics

PROVISION

(Dictionary of Economics) :
KARTILIKİşletmenin gerçekleşmiş veya gerçekleşebilecek zararları karşılamak amacıyla aldığı muhasebe önlemidir.Bu önlemler , genellikle varlıklar değerindeki azalmalara karşı ve işletme için yükümlülük doğurabilecek olaylara karşı alınmaktadır.
Dictionary of Economics

PROVISION

(Dictionary of Economics) :
KUVERTÜRAkreditif karşılığı yapılan ithalat sırasında , akreditif tutarı kadar dövizin muhabir bankada hazır olduğunu ve mal belgeleri ile dekontun verilmesiyle ihracatçıya ödeme yapılması için yetki verildiğinin amir bankaya bildirilmesi işlemidir.