yel


Results for "yel"

Dream Dictionary of Phrase

YELKEN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gemi yelkeni görmek saltanata, izzet ve şerefe, Yelken yapımcısını görmek rızık talebine, nikah için hazırlanmaya delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

YELLENMEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Yalnızken ve uygun bir ortamda gaz çıkarmak bir sıkıntıdan kurtulmaya, Sessezce yellenmek hatalı söz söylemeye, kederlenmeye yahut borcu ödemeye ve meşakkatten kurtulmaya, Birinin çıkardığı gazdan rahatsız olmak ondan bir zarar görmeye, İnsanların içindee sessizce yellenmek çevresini rahatsız edecek bir iş yapmaya, onları incitecek söz söylemeye, Namaz içinde kokusu duyulmayan yahut rahatsız etmeyen yellenme, hayırlı bir işi kem söz ve yanlış bir davranış yüzünden tehlikeye düşürmeye, Yellenerek abdestini bozmak bir sözünden caymaya, bozulan abdestini yenilemek sözünün gereğini yerine getirmeye yemin keffareti vermeye, Yellenmek bazen cemaati ( topluluğu) dağıtmaya yahut yalan sözle meşgul olmaya, Sesli olarak yellenmek çirkin söz ve işe delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

YELPAZE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Mihnet ve sıkıntıdan kurtulmaya, rahatlığa, yoksulluktan sonra zengin olmaya; Yelpaze eş ve çocuğa, insanların kendinden hayır umdukları ve bunu buldukları kimseye delalet eder.
Islamic Glossary

HUYELÂ

(Islamic Glossary) :
Harbde düşmana karşı tekebbür etmek (büyüklenmek, üstün görünmek), kibirlenmek.
Islamic Glossary

SÜBHÂNE RABBİYEL A'LÂ

(Islamic Glossary) :
"Yüce olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına secdede söylenen tesbih.Secdede en az üç kerre sübhâne rabbiyel a'lâ denir. (İbrâhim Halebî)