ÂRÂB


Results for "ÂRÂB"

Dream Dictionary of Phrase

KARABİBER

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kendisiyle malın korunduğu zekata ve tedbirlere, Karabiber yemek zorlukla birlekte elde edilecek mala, kötü bir söz işitmeye yahut yanlış bir iş yapmaya, Az karabiber yemek bol rızka, çok karabiber görmek mala delalet eder.
Islamic Glossary

ARAB

(Islamic Glossary) :
Güzel. Nûh aleyhisselâmın Sâm adlı oğlunun soyundan gelenler.Allah katında en kıymetliniz, takvâsı çok olanınızdır. Arabın Arab olmayana birüstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvâ (Allahü teâlâdan korkup haramlardan sakınmak)iledir. (Hadîs-i şerîf-Buhârî, Müslim)Arablar beyaz, buğday benizli olur. Bilhassa Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem)sülâlesi beyaz ve çok güzeldi. Resûlullah'ın babası Abdullah'ın güzelliği Mısır'a kadar şöhretbulmuştu ve alnındaki nûrdan dolayı, iki yüze yakın kız evlenmek için Mekke'ye gelmişti.(Seyyid Abdülhakîm Arvâsî)
Islamic Glossary

ARABÎ AYLAR

(Islamic Glossary) :
Hicrî senenin on iki ayı (Bkz. Kamerî Aylar). Hicrî takvimde kullanılan Arabî ayların adlarısırasıyla şunlardır: 1. Muharrem, 2. Safer, 3. Rebî'ul-evvel, 4. Rebî'ul-âhir, 5. Cemâzil-evvel, 6.Cemâzil-âhir, 7. Receb, 8. Şa'bân, 9. Ramazan, 10. Şevvâl , 11. Zilka'de, 12. Zilhicce.
Islamic Glossary

ARABÎ SENE

(Islamic Glossary) :
Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) Mekke'den Medîne'ye hicret ettiği mîlâdî 622senesinden başlayan kamerî veya şemsî sene. (Bkz. Hicrî Kamerî Sene, Hicrî Şemsî Sene)
Islamic Glossary

KARÂBET

(Islamic Glossary) :
Soy, süt ve evlilik yoluyla yakınlık, akrabâlık. (Bkz. Akrabâ)