Çevre


Results for "Çevre"

Tourism Glossary

Turizm-Teknolojik Çevre

(Tourism Glossary) :
Teknolojik çevrenin turizm olgusu ile ilişkisi özünde, turizmin bir yer değiştirme olayı olmasında yatmaktadır.Teknolojinin turizm üzerindeki en belirgin etkisi, onu tür, nicelik ve nitelik açılarından zenginleştirilmesinde; seyahatin giderek artan sayıda insan için daha kolay satın alınabilir bir ürüne dönüştürülmesinde gizlidir.Aynı şekilde teknolojik çevre, sağladığı gelişme ve bunların diğer sanayi kollarına uygulanması sonucunda daha fazla boş zaman yaratarak fazla kişinin daha uzun sürelerle turizm hareketlerine katılabilmelerine olanak vermekte bir anlamda talep oluşturucu bir etki yaratmaktadır.
Tourism Glossary

Turizm-Toplumsal, Kültürel Çevre

(Tourism Glossary) :
Din, dil, ahlak, hukuk, gelenek ve görenekler, yaşam tarzı ve felsefesi, tarih ve kültür miras, folklor gibi öğeleriyle bir anlamda ülkelerin turistik zenginliklerini oluşturur.
Turkish - English dictionary

çepçevre

(Turkish - English dictionary) :
,çepeçevre (something, things) which extend all around: Köyün etrafı çepeçevre bağ. The village is surrounded by vineyards.
Turkish - English dictionary

çevre

(Turkish - English dictionary) :
1. surroundings, environs; vicinity, neighborhood: Çankırı çevresinde in the vicinity of Çankırı. 2. perimeter, encompassing limits, periphery, circumference. 3. natural environment, environment; habitat. 4. (a person´s) circle of friends and acquaintances. 5. circle, group of people who share a common interest or pursuit. 6. embroidered handkerchief. Ç Bakanı Minister for the Environment. Ç Bakanlığı Ministry of the Environment. kirliliği/kirlenmesi environmental pollution, pollution of the environment. korunması environmental protection, protection of the environment. yolu bypass, beltway, belt highway, Brit. ring road.
Turkish - English dictionary

çevrebilim

(Turkish - English dictionary) :
(the science of) ecology.