çük


Results for "çük"

Environmental Glossary

SIHHİ ATIK GÖMME ÇUKURU

(Environmental Glossary) :
[ Sanitary landfill ] katı atıkların her gün, sıkıştırılmış ve toprakla örtülmüş katmanlar halinde gömüldüğü çukurlar. Doldurulan alanlar yeşillendirilip park haline getirilebilir.
Meteorological Glossary

ÇUKULATA KUZEY RÜZGARI

(Meteorological Glossary) :
(CHOCOLATTA NORTH) [i]Kuzeybatıdan esen Kuzey Hindistan fırtınası için kullanılan bir terim.
Meteorological Glossary

DERİN ÇUKUR RÜZGARI

(Meteorological Glossary) :
(RAVINE WIND) [i]Herhangi bir doğal engelin bir tarafından öbür tarafına yönelmiş basınç gradyanının var olması durumunda, bir dağ engeline doğru sokulan dar ve derin bir çukur veya vadi içinde esen rüzgar. Bacasal etki nedeniyle bu tür rüzgarlar çok kuvvetli olabilir. Derin çukur rüzgarlarına örnek olarak Po Vadisi ile Cenova Körfezi arasındaki basınç gradyanından kaynaklanan rüzgar gösterilebilir.
Meteorological Glossary

KÜÇÜK GEMİ İHBARI

(Meteorological Glossary) :
(SMALL CRAFT ADVISORY) [i]Denizlerde veya büyük göllerde küçük gemicilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla rüzgar hızının 20 ile 34 Knots arasında esmesi durumunda yayınlanan hava durumu ihbarları.
Meteorological Glossary

KÜÇÜK ÖLÇEK

(Meteorological Glossary) :
(MICROSCALE) [i]Türbülans, rüzgar sirkülasyonu ve bulut örüntüsü gibi hem yatay eksende çapı 2 km.yi geçmeyen küçük bir alanı etkileyen hem de süresi 5 dakikayı geçmeyen kuvvetli meteorolojik olayları belirtmede kullanılan terim. Küçük ölçekli meteorolojik olayların kaynağında daha çok o yerde yaşanan hava sıcaklığında oluşan ani değişiklikler yatar.