özlü


Results for "özlü"

Dream Dictionary of Phrase

GÖZLÜK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Yardımcıya, kılavuza ve kendisiyle istişare edilen kimseye; Gözlük, onu hayatta kullananlar için kendi gözüne ve onun durumuna delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

SÖZLÜK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bir meselenin aslını araştırmaya, mesnetsiz söz ve yargıları reddetmeye; sabırlı çalışmayla elde edilecek parlak paşarılara delalet eder.
Plants Glossary

Gözlükotu

(Plants Glossary) :
(Gözotu / Euphraia rostkovina ) Kirlarda kendiliginden yetisen bir çesit bitkidir. Çiçekleri, ufak, beyazimtirak mavi ve kirmizi benekli olup, yapraklarinin ortasindadir. Çiçekleri yaz aylarinda toplanip kurutulur.Kullanildigi yerler: Göz nezlesi ve göz iltihaplarinda kullanilir. Mide ve barsak gazlarina faydalidir.
Plants Glossary

gözlükotu (gözotu)

(Plants Glossary) :
Kırlarda kendiliğinden yetişen bir çeşit bitkidir. Yaprakları dantela şeklindedir. Çiçekleri; ufak, beyazımtırak, mavi ve kırmızı benekli olup, yapraklarının ortasındadır. Çiçekleri, yaz aylarında toplanıp, kurutulur.Faydası : Göz nezlesi ve göz iltihaplarını iyileştirir. Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Recipes Glossary

KEK-GAZOZLU KEK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEMELER YAPILIŞI4 yumurta, 1. Dört yumurta ile üç bardak şeker4 bardak un, onbeş dakika kadar telle çırpılır.3 bardak şeker, 2. Diğer malzemelerden dört bardak1 şişe gazoz, un, bir fiske karbonat, bir limon1 fiske karbonat, rendesi ve bir şişe gazoz, telle1 limon kabuğu güzelce karıştırılır.rendesi. 3. Yağlanmış kek kalıbına dökülerekorta ısıdaki fırında pişirilir.NOT:Hiç bir zaman kek kalıpları ağzınakadar doldurulmaz. Daima üstündenüçte biri kadar noksan doldurulur.Çünkü yapılan kekin kabarmasınıhesaba katmak lazımdır.