öğüt


Results for "öğüt"

Environmental Glossary

SOĞUTMA HAVUZU

(Environmental Glossary) :
[ Cooling pond ] Nükleer reaktörden yayılan yakıt elemanlarının depolandığı ve kısa ömürlü fizyon ürünlerinin parçalanmasına olanak veren büyük su tankı.
Environmental Glossary

SOĞUTMA KULESİ

(Environmental Glossary) :
[ Cooling tower ] Termik santrallerde veya endüstride kullanılan soğutma suyunun işlem sonrası ısısını almak için kullanılan yapı. Burada soğutma işleminden sonra ısınan soğutma suyu kulenin tepesindeki difüzörlerden aşağıya püskürtülerek ısının kulesin altından üflenen havaya geçmesi sağlanır.
Names Dictionary

ÖĞÜT

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Birine doğru,uygun yol göstermek için söylenen söz
Names Dictionary

SÖĞÜT

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Sulak yerlerde yetişen bir ağaç
Meteorological Glossary

RÜZGAR SOĞUTMA ENDEKSİ

(Meteorological Glossary) :
(WIND CHILL INDEX) [i]Sıcaklığın insan vücudu üzerindeki etkisi ile rüzgarın genel ortama etkisinin dikkate alınmasıyla hesaplanan sıcaklık değeri. Rüzgar soğutma endeksi, vücudun ortalama ısı kaybı ile sıcaklığın nasıl hissedildiğini ortaya koyar. Bu değer gerçek hava sıcaklığı değildir ve o değerden farklıdır. Şöyle bir örnek konunun anlaşılmasını kolaylaştıracaktır. Rüzgarsız sıcak havalarda insan sıcağı daha fazla hissederken, rüzgarlı havalarda aynı sıcaklık daha az hissedilmektedir. Bu olayın nedeni, rüzgarın soğutma etkisinden dolayı sıcaklığın insan tarafından daha az olarak algılanmasıdır.