afi


Results for "afi"

Islamic Glossary

Şâfiî Mezhebi

(Islamic Glossary) :
Ehl-i sünnetin ameldeki dört hak mezhebinden biri. İmâm-ı Şâfiî hazretlerinin mezhebi,yolu. (Bkz. İmâm-ı Şâfiî)Hanefî mezhebinden sonra en çok mensûbu bulunan Şâfiî mezhebi, İmâm-ı Şâfiî hayattaiken Mekke, Medîne ve Filistin'de yaşayan müslümanlar arasında yayıldı. Şimdi Mısır, Sûriye,İran, Mâverâünnehr, Kafkasya, Âzerbaycan, Hindistan, Filipinler, Malezya, Endonezya adalarıgibi ülkelerde yayılmıştır. Yurdumuzun doğu ve güneydoğu bölgelerinde daha yaygındır.(İslam Târihi Ansiklopedisi)İbâdetlerin en kıymetlisi, farz-ı ayn olanlardır. Farzlardan sonra en kıymetlisi, Şâfiîmezhebinde sünnet namazlar, Hanbelî mezhebinde ise cihâd (Allah yolunda harb etmek)dır.(M. Tâhir Sünbül Mekkî)Şâfiî ve Mâlikî mezheblerinde, zekât farz olunca, hemen ayırıp vermek farzdır. (İmâm-ıŞârânî)Bâyezîd-i Bistâmî, Cüneyd-i Bağdâdî, Celâleddîn-i Rûmî ve Muhyiddîn-i Arabî gibi velîler,herkes gibi bir mezhebe tâbi olarak yükselmişlerdir. Bunlardan Bâyezîd-i Bistâmî, Şâfiîmezhebinde idi. (Abdülhak Dehlevî)
Islamic Glossary

Şirk-i Hafî

(Islamic Glossary) :
Gizli şirk; riyâ. (Bkz. Riyâ, Şirk-i Asgâr)
Islamic Glossary

Tavâf-ı Nâfile

(Islamic Glossary) :
Mekke-i mükerremede bulunanların fırsat buldukça yaptıkları tavâf.
Islamic Glossary

Zikr-i Hafî

(Islamic Glossary) :
Allahü teâlâyı gizli (sessiz) olarak ve kalb ile hatırlama.Zikr-i hafî, zikr-i cehrîden yetmiş kat üstündür. (Hadîs-i şerîf-Mektûbât-ı Seyfiyye)Zikr-i hafî, zikr-i cehrîden daha efdâldir, üstündür. (İmâm-ı Rabbânî)
Computer, Internet Glossary

grafikler

(Computer, Internet Glossary) :
(internet terimlerinden) Daha büyük olmaları ve yavaş yüklenmelerine rağmen grafiklerin görsel çekiciliği her zaman web servislerini onları bolca kullanmaya itmiştir. Günümüzde Internet üzerinde sıkça kullanılan ve güçlü sıkıştırma algoritmalarına sahip iki grafik formatı vardır: GIF ve JPEG. Grafikler hakkında ipuçları istiyorsanız bir UseNet haber grubu olan comp.infosystems.www.authoring.images adresine bağlanabilirsiniz