erke


"erke" Kelimesi için arama sonuçları

Otomotiv Sanayi Sözlüğü

MERKEZ POMPASI

(Otomotiv Sanayi Sözlüğü) :
Hidrolik yağı doldurulmuş silindirdir.
Rüya Tabirleri Sözlüğü

ederken şöyle bir yol izlemelidir

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Mesela bir atın eşek olduğunu görmek makam ve mevki kaybına, solucanın kuş olup uçtuğunu görmek meşakkatten kurtulmaya... delalet eder, gibi.
Rüya Tabirleri Sözlüğü

ERKEK

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Tanınan bir adam görmek hayır ve berekettir. Kadın rüyada kendi eşini görürse kocası yahut ondan bir haber gelir. Yaşlı adam -bilinsin yahut bilinmesin- bütün maksatların gerçekleşmesine, öyle birine arkasını dönerek gitmek iyiliklerden yüz çevirmeye,, Orta yaşlı ya da genç erkek güzel çehreli ise hayra, çirkin simalı ise bir şeydan zarar görmeye, bir sıkıntıya girmeye, Bir yerde toplu halde yaşlı ve genç erkekler görmek rahmete vesile olacak gelişmelere, bu topluluğa bir şey vermek insanlara iyilikyapmaya, onlardan bir şey almak rahmet ve bereketin çabuk meydana gelmesine, Kendini genç göstermeye çalışan bir adam görmek kişinin kendi kendini itibardan düşürmesine, kendini oldoğundan yaşlı gösteren bir genç görmek şeref ve izzete delalet eder. (Erkeğin tenasül uzvu için Bakınız; Üreme Organı.)
Rüya Tabirleri Sözlüğü

ERKEK ÇOCUK

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Bakınız; Çocuk.
İslami Terimler Sözlüğü

DÜNYÂYI TERKETMEK

(İslami Terimler Sözlüğü) :
1. Bütün haram olan şeyler ile berâber, mübâhları da, yâni günâh olmayan lezzetlerinçoğunu da bırakıp, yaşamak için zarûrî olan miktârını kullanmak.Mes'ûd o kimsedir ki, dünyâ onu terk etmezden önce, o dünyâyı terk etmiştir. (Hadîs-işerîf-Mârifetnâme)Dünyâyı terk eyle ki, Allahü teâlâ seni sevsin! İnsanların malına göz dikme ki, herkesseni sevsin. (Hadîs-i şerîf-Mârifetnâme)Dünyânın her türlü zevk ve lezzetinden vazgeçip, bütün zamânını, ibâdet ile vemüslümanların rahatlarını ve İslâm dînini bilmeyenlerin, doğru yola kavuşmaları için; lâzım olanilmî ve teknik usûlleri ve vâsıtaları, en ileri ve en üstün şekilde yapmak ve kullanmaklageçirmeli ve durmadan çalışmalı ve dünyâ zevkini böyle çalışmakta aramalı ve bulmalıdır.Eshâb-ı kirâmın (Peygamber efendimizin arkadaşlarının) hepsi ve büyüklerimizin çoğu, böyleidi. Dünyâyı, bu söylediğimiz şekilde terk etmek pek yüksek ve pek faydalıdır. Dünyâyı buşekilde terkten maksad, İslâmiyet'in emrettiği şeyleri yapmak için, bütün râhatı ve zevkleri fedâetmektir. (İmâm-ı Rabbânî)2. Harâm ve şüpheli şeylerden kaçıp mübâhları kullanmak.Harâm ve şüpheli şeylerden kaçıp mübâhları kullanarak dünyâyı terketmek, hele buzamanda çok kıymetlidir. (İmâm-ı Rabbânî)