KORUMA


"KORUMA" Die Ergebnisse der Suche nach dem Wort

 Umwelt Glossar

KORUMA

( Umwelt Glossar) :
[ Preservation ] Özellikle geçmişten kalma yapıların yararlı durumunun, bakımla mümkün olduğu kadar uzun süre korunması süreci.
 Umwelt Glossar

KORUMA ŞERİDİ

( Umwelt Glossar) :
[ Shelter belt ] Toprağı rüzgar erozyonundan korumak için dikilen ağaçlar ve çalılar.
 Umwelt Glossar

SU KORUMA

( Umwelt Glossar) :
[ Water conservation ] Konutların, sanayinin ve tarımın tükettiği su miktarının azaltılmasına yönelik programlar ve yöntemler. Uygulama örnekleri genellikle yüzeysel akışın yeniden kullanılması, rezervuarlardaki buharlaşmanın azaltılması ve yeniden işlenmiş suyun endüstriyel amaçlarla kullanılması gibi alanlarda görülür. Çifte boru tesisatı sisteminin, gelecek yıllarda suyun yeniden işlenme yüzdesinin artması sonucunu doğurması beklenmektedir.
 Umwelt Glossar

TARİHİ KORUMA

( Umwelt Glossar) :
[ Historic preservation ] Gelecek kuşaklara yönelik olarak tarihsel varlıkların saptanması, değerlendirilmesi, korunması, bakımı, restorasyonu ve yeniden kurulması.
 Glossar der Meteorologie

NIPHER KORUMASI

( Glossar der Meteorologie) :
(NIPHER SHIELD) [i]Yağışölçer yani plüviyometrenin ağzına, yağışölçer içerisine düşmesi gereken yağışların civardaki rüzgar dalgaları ve girdaplarından etkilenmemesi ve sağlıklı bir biçimde yağışölçerin içine girebilmesi için konulan koruma/siper. Bu koruma trompet veya huni şeklinde olabilir ve yağışölçerin ağzına monte edilir.