Tip


"Tip" Die Ergebnisse der Suche nach dem Wort

 Dictionary of Economics

MULTIPLE EXCHANGE RATE SYSTEM

( Dictionary of Economics) :
KATLI KUR SİSTEMİKatlı Kur Sistemi , ulusal pazarın yabancı paralar karşısındaki değerinin ödemeler bilançosunun farklı kalemlerine göre farklı olarak belirlenen döviz kuru sistemidir.Bu tür sisteme genellikle devalüasyon yapmaktan kaçınan ülkeler başvururlar.
 Dictionary of Economics

MULTIPLIER

( Dictionary of Economics) :
ÇOĞALTANBelirli miktardaki gerçek sermaye yatırımının toplam gelir veya toplam istihdam üzerindeki etkisini gösteren katsayıdır. Yatırım miktarındaki değişmeler, toplam gelir ve toplam istihdamda kendisinden daha fazla değişiklik oluşturur.
 Medizin und Hämatologie Glossar

ALFA2-ANTİPLAZMİN

( Medizin und Hämatologie Glossar) :
Plazmada ve plateletlerde bulunur. Görevi plazmine bağlanarak plazmin aktivitesinin inhibe edilmesidir. Böylece plazmada gereğinden fazla plazmin bulunması önlenir. Alfa2-antiplazmin hem plazmadaki serbest plazmini hem de fibrine bağlı plazmin aktivitesini azaltır. Serbest plazmin üzerindeki etkisi daha fazladır. Alfa2-antiplazmin eksikliği otozomal resesif geçişli bir herediter hastalıktır. Tüm koagülasyon çalışmaları normaldir. Sadece euglobulin pıhtı erime zamanı kısa çıkar. Kesin tanı için alfa2-antiplazmin düzeyi saptanmalıdır.
 Medizin und Hämatologie Glossar

BAZOFİLİK STİPLİNG

( Medizin und Hämatologie Glossar) :
Eritrositl sitoplazmasında ortaya çıkan bazofilik renkte, çok sayıdaki küçük inklüzyonlardır. Ribozom aggregatları veya degenere mitokondriadan oluşurlar. Sağlıklı kişilerde seyrek olarak rastlanabilir. Bazofilik stipling görülen durumlar: Thalasemi trait, thalasemi major, unstabil hemoglobinler, hemolitik anemiler, ağır metal zehirlenmeleri (ör: kurşun), sideroblastik anemi.
 Medizin und Hämatologie Glossar

BOMBAY FENOTİPİ (Oh)

( Medizin und Hämatologie Glossar) :
Eritrositlerde A, B ve H antijeni yoktur. A ve B olmamasının nedeni H maddesinin bulunamaması nedeniyle A ve B antijenlerinin oluşamamasıdır. Serumda anti-H, anti-A ve anti-B bulunur.